Benvinguts i benvingudes a la nostra web de

l'associació d'Amics de la  Gallina Pairal (AGP) 

Volem que aquest espai, sigui una bona eïna d'informació i comunicació entre nosaltres. Creïem que podem ser d'interés per conèixer la nostra Gallina Pairal Catalana, conservar-la com a Patrimoni viu i promoure el coneixement de l'existència d'aquesta raça nana.

L'associació d'amics de la gallina Pairal neix amb la necessitat de recuperar i conservar aquesta eixerida gallina nana, utilitzada antigament en les nostres masies i cases de pagès per la seva excel·lent aptitud materna, covadora tant d'ous propis com també d'altres aus, i de les quals actualment en quedan ja molt pocs exemplars. Així mateix també es treballarà en la seva selecció i millora racial d'aquesta gallina catalana ubicada principalment en la zona de la Serra Litoral.

 
 
 
 
 

Notícies

1er aniversari de la nostra associació

2014-09-21 00:00

1er ANIVERSARI

 

 

 

 

LA PAIRAL A VALLS

2014-01-20 00:00

 

 

 

27a EXPOSICIÓ CONCURS INTERNACIONAL D’AUS DE RAÇA CIUTAT DE VALLS

 

 

L'Associació de Criadors d'Aus de Raça El Francolí organitza la 27a edició de l'exposició concurs internacional d'aus de raça Ciutat de Valls, que aplega més de 150 criadors i mostra més de 2.500 exemplars d'aus al Kursaal de Valls.

 
Després de presentar per primera vegada a la nostra gallina Pairal en la fira de St. Martirià, aquest any passat 2013, en aquest any nou també ha estat representada a la prestigiosa fira d’Aus de Raça que es fa a la ciutat de Valls des de fa ja 27 anys.  

En aquesta ocasió i a la vista ja d’un primer patró morfològic, en el qual hi estem treballant, els animals exposats per diferents criadors han pogut ser jutjats per primera vegada,  de la mà del jutge Dr. Amadeu Francesch.

Aquest primer jutjament, ens serveix als criadors per orientar-nos en la futura selecció dels animals que es vagin criant.

El ressò ha estat important per la quantitat de criadors nacionals i estrangers, així com el gran nombre de visitants que han passat per la fira. Podem dir, orgullosos, que la nostra gallina autòctona Pairal, és ja més coneguda!.

 

Voldria agraïr a l’Associació El Francolí, així com al seu president, Sr. David Giralte, del recolçament rebut en tot moment per poder exposar aquesta nova raça que tant gratament represento.

 

Atentament,

 

Jaume Berenguer i Boix

President de l’Associació d’Amics de la Gallina Pairal

 

 

 

 

ÈXIT DE LA PAIRAL A BANYOLES

2013-11-18 10:00

ÈXIT DE LA PAIRAL A BANYOLES

 

El nostre pas per la Fira de Sant Martirià ha estat una experiència molt gratificat per a tots els membres de la nostra associació.

Vàrem treballar dur durant unes setmanes perquè tot estigués a punt i el balanç de la feina, ha estat molt positiu.

Agraïr també, els nous socis per participar en els nostres projectes i formar part de l'equip dels Pairalesos.

I sobretot, donar gràcies a en Jaume Martí, organitzador de la Fira per ajudar-nos a participar al certàmen de totes les races autòctones dels Països Catalans. 

FIRA DE SANT MARTIRIÀ.

2013-11-08 12:00

 

MOSTRA DE LA NOSTRA GALLINA PAIRAL A LA FIRA DE SANT MARTIRIÀ DE BANYOLES.

NOVEMBRE 2013

 

Us volem informar que en vistes de poder presentar la gallina Pairal en públic, hem constituït amb molta il·lusió una nova associació anomenada "Amics de la Gallina Pairal", amb la clara intenció d'exposar-la els dies 15, 16 i 17 de Novembre, per primera vegada, a la fira de St. Martirià a Banyoles. Aquesta gallina perica, que tants i tants anys ha estat en les nostres masies catalanes, mereix poder tenir l'oportunitat de ser justament representada amb un nom i amb un grup de gent que tinguem la intenció de poder conservar i millorar el seu patró morfològic. Cada vegada en queden menys d'exemplars, i us animem a qui vulgui col·laborar com a criadors o col·laboradors, contacti amb nosaltres. Sereu molt benvinguts!.

La fira de St. Martirià és un lloc de trobada per moltes races autòctones catalanes, com cavalls, vaques, rucs, ovelles i tot tipus d'aus, i com comentava, hem cregut convenient que aquesta sigui l'expo de sortida per la presentació de la gallina pairal catalana. Anem una mica a contrarrelotge, però ja tenim creada de fa molt pocs dies aquesta web, on trobareu informació al respecte.

Ítems: 31 - 34 de 34

<< 3 | 4 | 5 | 6 | 7

Contacte

www.gallinapairal.org


Mataro
08304