Benvinguts i benvingudes a la nostra web de

l'associació d'Amics de la  Gallina Pairal (AGP) 

Volem que aquest espai, sigui una bona eïna d'informació i comunicació entre nosaltres. Creïem que podem ser d'interés per conèixer la nostra Gallina Pairal Catalana, conservar-la com a Patrimoni viu i promoure el coneixement de l'existència d'aquesta raça nana.

L'associació d'amics de la gallina Pairal neix amb la necessitat de recuperar i conservar aquesta eixerida gallina nana, utilitzada antigament en les nostres masies i cases de pagès per la seva excel·lent aptitud materna, covadora tant d'ous propis com també d'altres aus, i de les quals actualment en quedan ja molt pocs exemplars. Així mateix també es treballarà en la seva selecció i millora racial d'aquesta gallina catalana ubicada principalment en la zona de la Serra Litoral.

 
 
 
 
 

Notícies

FESTA DE SANT GALDERIC

2016-10-18 19:28

II MOSTRA DE RACES CATALANES

 
16 OCTUBRE 2016
 
Per segon any consecutiu, a la Selva del Camp s'han exposat diferents races d'animals autòctons catalans amb un augment de la participació i en bones perspectives de futur per la festa del patró dels pagesos catalans.
La nostra gallina Pairal també ha estat exposada aquest any amb l'aportació d'una parella de pairals, de la varietat blat, del soci criador d'Amposta Rafa Maireles. 

ÒBIT de l'Amadeu Francesch Vidal

2016-07-20 00:32
 El mes passat ens va deixar inesperadament el Dr. Amadeu Fr ancesch Vidal. Donem molt sincerament el seu condol a la seva família, i li agraïm molt particularment el seu suport anímic i ajuda tècnica rebuda en el projecte de recuperaració de la gallina Pairal.
DESCANSI EN PAU

ca.wikipedia.org/wiki/Amadeu_Francesch_Vidal

  Fira Valls 2013. Foto: Jaume Berenguer

Fira Valls 2013

Foto: Jaume Berenguer

Nou Soci Criador d'AGP: La FUNDACIÓ EL MARESME

2016-02-10 17:20

L'Entitat d'iniciativa social, Fundació el Maresme, col·laborarà amb nosaltres en la conservació i millora de la gallina de Raça Pairal. Aquesta entitat d'iniciativa social sense afany de lucre, promou i impulsa la integració social i la millora de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual de la comarca del Maresme i de les seves famílies. Entre varis centres i activitats, ofereixen productes propis d´horta ecològica . Per més informació, www.fundaciomaresme.cat

X CAMPIONAT D'ESPANYA DE RACES AUTÒCTONES

2015-11-29 19:12

Els dies 18,19 i 20 de Desembre de 2015, coincidint amb la fira del Gall del Penedès a Vilafranca del Penedès, la Federació Espanyola D'Avicultura, Colombicultura i Cunicultura de Raça (FESACOCUR) va organitzar el seu desè Campionat. Amb el propòsit de seguir donant a conèixer a la nostra Gallina Pairal, es van exposar uns quans exemplars en les seves varietats Blat, Aperdiuada i Blanca. 

Agraïr al Sr. Teodoro Moreno, president de FESACOCUR, per l'oportunitat que ha tingut la nostra gallina en ser exposada en una fira de gran afluència de visitants tant a nivell  profesional per criadors d'aus d'altres races autòctones, com de públic aficionat en general. 

 

37ª FIRA DE SANT MARTIRIÀ A BANYOLES. 1ER. CONCURS MONOGRÀFIC DE LA NOSTRA GALLINA PAIRAL

2015-11-15 00:00

 

Després de 37 edicions de la prestigiosa Fira de Races Autòctones Catalanes a Banyoles, enguany, la nostra gallina Pairal ha participat oficialment en el primer concurs monogràfic d'aquest certàmen. Volem agraïr i mostrar la nostra alegria per la participació d'aquesta antiga gallina catalana a l'organitzador Jaume Martí.  

Moltíssimes gràcies!! 

 

 

Els guanyadors del Primer Concurs Monogràfic de la nostra Pairal han estat per :

EL MILLOR GALL BLAT d'en Ventura de Lamo.

LA MILLOR GALLINA BLAT d'en Xavier Andreu.

EL MILLOR GALL I LA MILLOR GALLINA APERDIUADA de l'Anna Biarnau

Enhorabona Campions!!

 

 

Ítems: 16 - 20 de 30

<< 2 | 3 | 4 | 5 | 6 >>

Contacte

www.gallinapairal.org


Mataro
08304