Benvinguts i benvingudes a la nostra web de

l'ASSOCIACIÓ D'AMICS DE LA GALLINA PAIRAL

Volem que aquest espai, sigui una bona eïna d'informació i comunicació entre nosaltres. Creïem que podem ser d'interés per conèixer la nostra Gallina PAIRAL, conservar-la com a Patrimoni viu i promoure la Raça a tot el territori català.

L'associació d'Amics de la Gallina Pairal (AGP) neix amb la necessitat de recuperar i conservar aquesta eixerida gallina nana, utilitzada antigament en les nostres masies i cases de pagès per la seva excel·lent aptitud materna, covadora tant d'ous propis com també d'altres aus, i de les quals actualment en quedan ja molt pocs exemplars. Així mateix també es treballarà en la seva selecció i millora racial d'aquesta gallina catalana ubicada principalment en la zona de la Serra Litoral.

 
 
 
 
 

Notícies

BONES FESTES !!

2015-01-01 00:00

 

Les nostres Pairals us desitgen un Bon Any Nou 2015 

 

 

36ª FIRA DE SANT MARTIRIÀ - BANYOLES 2014

2014-11-23 00:00

El 14,15 i 16 de Novembre La Pairal ha estat exposada amb una bonica representació de les varietats blat i aperdiuada. Destacar també, i per primera vegada, la presentació d'uns exemplars blancs el l'exposició.

A la fotografia, el soci "Panxo" observant les Pairals, de les quals ens comenta amb il·lusió, que tants bons records li donen de la seva infància....

PREMI A MILLOR ANIMAL DE L'EXPOSICIÓ DE CAMALLERA 2014

2014-10-29 23:19

La Sílvia Figuereo i Baulenas guanya el primer premi per la Pairal, com a millor animal de l'exposició de Camallera 2014!!. 

L'ENHORABONA A LA CRIADORA!

El premi el recull el President d'AGP

 

1er aniversari de la nostra associació

2014-09-21 00:00

1er ANIVERSARI

 

 

 

 

LA PAIRAL A VALLS

2014-01-20 00:00

 

 

 

27a EXPOSICIÓ CONCURS INTERNACIONAL D’AUS DE RAÇA CIUTAT DE VALLS

 

 

L'Associació de Criadors d'Aus de Raça El Francolí organitza la 27a edició de l'exposició concurs internacional d'aus de raça Ciutat de Valls, que aplega més de 150 criadors i mostra més de 2.500 exemplars d'aus al Kursaal de Valls.

 
Després de presentar per primera vegada a la nostra gallina Pairal en la fira de St. Martirià, aquest any passat 2013, en aquest any nou també ha estat representada a la prestigiosa fira d’Aus de Raça que es fa a la ciutat de Valls des de fa ja 27 anys.  

En aquesta ocasió i a la vista ja d’un primer patró morfològic, en el qual hi estem treballant, els animals exposats per diferents criadors han pogut ser jutjats per primera vegada,  de la mà del jutge Dr. Amadeu Francesch.

Aquest primer jutjament, ens serveix als criadors per orientar-nos en la futura selecció dels animals que es vagin criant.

El ressò ha estat important per la quantitat de criadors nacionals i estrangers, així com el gran nombre de visitants que han passat per la fira. Podem dir, orgullosos, que la nostra gallina autòctona Pairal, és ja més coneguda!.

 

Voldria agraïr a l’Associació El Francolí, així com al seu president, Sr. David Giralte, del recolçament rebut en tot moment per poder exposar aquesta nova raça que tant gratament represento.

 

Atentament,

 

Jaume Berenguer i Boix

President de l’Associació d’Amics de la Gallina Pairal

 

 

 

 

Ítems: 21 - 25 de 27

<< 2 | 3 | 4 | 5 | 6 >>