Arxiu dʼarticle

X CAMPIONAT D'ESPANYA DE RACES AUTÒCTONES

2015-11-29 19:12

Els dies 18,19 i 20 de Desembre de 2015, coincidint amb la fira del Gall del Penedès a Vilafranca del Penedès, la Federació Espanyola D'Avicultura, Colombicultura i Cunicultura de Raça (FESACOCUR) va organitzar el seu desè Campionat. Amb el propòsit de seguir donant a conèixer a la nostra Gallina Pairal, es van exposar uns quans exemplars en les seves varietats Blat, Aperdiuada i Blanca. 

Agraïr al Sr. Teodoro Moreno, president de FESACOCUR, per l'oportunitat que ha tingut la nostra gallina en ser exposada en una fira de gran afluència de visitants tant a nivell  profesional per criadors d'aus d'altres races autòctones, com de públic aficionat en general. 

 

37ª FIRA DE SANT MARTIRIÀ A BANYOLES. 1ER. CONCURS MONOGRÀFIC DE LA NOSTRA GALLINA PAIRAL

2015-11-15 00:00

 

Després de 37 edicions de la prestigiosa Fira de Races Autòctones Catalanes a Banyoles, enguany, la nostra gallina Pairal ha participat oficialment en el primer concurs monogràfic d'aquest certàmen. Volem agraïr i mostrar la nostra alegria per la participació d'aquesta antiga gallina catalana a l'organitzador Jaume Martí.  

Moltíssimes gràcies!! 

 

-

 

Els guanyadors del Primer Concurs Monogràfic de la nostra Pairal han estat per :

EL MILLOR GALL BLAT d'en Ventura de Lamo.

LA MILLOR GALLINA BLAT d'en Xavier Andreu.

EL MILLOR GALL I LA MILLOR GALLINA APERDIUADA de l'Anna Biarnau

Enhorabona Campions!!

 

 

Fira Internacional d'Aus a Camallera

2015-11-06 00:00

Enguany de nou, la Pairal ha fet representació a la Fira Internacional de Camallera. L'èxit ha estat pel primer premi a la millor gallina Pairal Aperdiuada del nostre criador Panxo. 

Moltíssimes Felicitats Panxo!!

 

PRESENTANT A LA PAIRAL A LA FIRA DE ST. GALDERIC AQUEST CAP DE SETMANA!

2015-10-19 14:00

EXPOSICIÓ INTERNACIONAL D'AUS DE RAÇA 2015

2015-01-19 00:00

Novament s'ha exposat a una representació de les varietats blat i aperdiuada en aquesta 28ena edició de la exposició-concurs d'aus a Valls. Aquest any la raça ha estat jutjada pel Sr. Joan Pou, comissari de jutges de gallinas d'enguany.  

BONES FESTES !!

2015-01-01 00:00

 

Les nostres Pairals us desitgen un Bon Any Nou 2015 

 

 

36ª FIRA DE SANT MARTIRIÀ - BANYOLES 2014

2014-11-23 00:00

El 14,15 i 16 de Novembre La Pairal ha estat exposada amb una bonica representació de les varietats blat i aperdiuada. Destacar també, i per primera vegada, la presentació d'uns exemplars blancs en l'exposició.

A la fotografia, el soci "Panxo" observant les Pairals, de les quals ens comenta amb il·lusió, que tants bons records li donen de la seva infància....

PREMI A MILLOR ANIMAL DE L'EXPOSICIÓ DE CAMALLERA 2014

2014-10-29 23:19

La Sílvia Figuereo i Baulenas guanya el primer premi per la Pairal, com a millor animal de l'exposició de Camallera 2014!!. 

L'ENHORABONA A LA CRIADORA!

El premi el recull el President d'AGP

 

1er aniversari de la nostra associació

2014-09-21 00:00

1er ANIVERSARI

 

 

 

 

LA PAIRAL A VALLS

2014-01-20 00:00

 

 

 

27a EXPOSICIÓ CONCURS INTERNACIONAL D’AUS DE RAÇA CIUTAT DE VALLS

 

 

L'Associació de Criadors d'Aus de Raça El Francolí organitza la 27a edició de l'exposició concurs internacional d'aus de raça Ciutat de Valls, que aplega més de 150 criadors i mostra més de 2.500 exemplars d'aus al Kursaal de Valls.

 
Després de presentar per primera vegada a la nostra gallina Pairal en la fira de St. Martirià, aquest any passat 2013, en aquest any nou també ha estat representada a la prestigiosa fira d’Aus de Raça que es fa a la ciutat de Valls des de fa ja 27 anys.  

En aquesta ocasió i a la vista ja d’un primer patró morfològic, en el qual hi estem treballant, els animals exposats per diferents criadors han pogut ser jutjats per primera vegada,  de la mà del jutge Dr. Amadeu Francesch.

Aquest primer jutjament, ens serveix als criadors per orientar-nos en la futura selecció dels animals que es vagin criant.

El ressò ha estat important per la quantitat de criadors nacionals i estrangers, així com el gran nombre de visitants que han passat per la fira. Podem dir, orgullosos, que la nostra gallina autòctona Pairal, és ja més coneguda!.

 

Voldria agraïr a l’Associació El Francolí, així com al seu president, Sr. David Giralte, del recolçament rebut en tot moment per poder exposar aquesta nova raça que tant gratament represento.

 

Atentament,

 

Jaume Berenguer i Boix

President de l’Associació d’Amics de la Gallina Pairal

 

 

 

 

ÈXIT DE LA PAIRAL A BANYOLES

2013-11-18 10:00

ÈXIT DE LA PAIRAL A BANYOLES

 

El nostre pas per la Fira de Sant Martirià ha estat una experiència molt gratificat per a tots els membres de la nostra associació.

Vàrem treballar dur durant unes setmanes perquè tot estigués a punt i el balanç de la feina, ha estat molt positiu.

Agraïr també, els nous socis per participar en els nostres projectes i formar part de l'equip dels Pairalesos.

I sobretot, donar gràcies a en Jaume Martí, organitzador de la Fira per ajudar-nos a participar al certàmen de totes les races autòctones dels Països Catalans. 

FIRA DE SANT MARTIRIÀ.

2013-11-08 12:00

 

MOSTRA DE LA NOSTRA GALLINA PAIRAL A LA FIRA DE SANT MARTIRIÀ DE BANYOLES.

NOVEMBRE 2013

 

Us volem informar que en vistes de poder presentar la gallina Pairal en públic, hem constituït amb molta il·lusió una nova associació anomenada "Amics de la Gallina Pairal", amb la clara intenció d'exposar-la els dies 15, 16 i 17 de Novembre, per primera vegada, a la fira de St. Martirià a Banyoles. Aquesta gallina perica, que tants i tants anys ha estat en les nostres masies catalanes, mereix poder tenir l'oportunitat de ser justament representada amb un nom i amb un grup de gent que tinguem la intenció de poder conservar i millorar el seu patró morfològic. Cada vegada en queden menys d'exemplars, i us animem a qui vulgui col·laborar com a criadors o col·laboradors, contacti amb nosaltres. Sereu molt benvinguts!.

La fira de St. Martirià és un lloc de trobada per moltes races autòctones catalanes, com cavalls, vaques, rucs, ovelles i tot tipus d'aus, i com comentava, hem cregut convenient que aquesta sigui l'expo de sortida per la presentació de la gallina pairal catalana. Anem una mica a contrarrelotge, però ja tenim creada de fa molt pocs dies aquesta web, on trobareu informació al respecte.

Ítems: 21 - 32 de 32

<< 1 | 2